П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Нові правила перебування на вулицях Рівненщини

У зв’язку з стрімким поширенням коронавірусу в Україні впровадили жорсткіші заходи. Карантин триватиме щонайменше до 24 квітня, а в закладах освіти – до 15 травня. Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов пояснив причину нововведень та більших обмежень у країні, пише Рівне Майбутнього. Тому від сьогодні в усіх областях України, зокрема і на Рівненщині діють нові правила перебування людей на вулицях:

  • обов’язково одягати респіратори чи маски на вулиці. Заборонено перебувати в людних місцях без них;
  • групам у кількості більше двох осіб заборонено перебувати на вулицях. Винятки складають особи з службовою необхідністю та громадяни з дітьми;
  • обов’язково дотримуватись правил ізоляції, не виходити на вулицю без нагальної потреби;
  • осіб віком від 60 років соціально дистанціювати;
  • заборона гуляти парками та зонами відпочинку. Не дозволено відвідувати лісопаркові та прибережні зони, можна лише вигулювати домашніх тварин на недовгий період часу.
  • незалежно від віку, заборонено відвідувати дитячі майданчики, спортивні стадіони тощо;
  • особи, які не досягли віку 16 років, без супроводу дорослих не повинні виходити на вулицю.

Нагадаємо, що недотримання вищезгаданих вимог вважається адміністративним порушенням. Порушників каратимуть у вигляді штрафу, який становить від 17 до 37 тисяч гривень.

Також на Рівненщині діють обмеження на рахунок проведення богослужінь у церквах. Тепер вони відбуватимуться без присутності вірян. Відвідувати церкви можна лише у час, коли служби не відбуваються і згідно всі санітарних вимог.

Нагадаємо, що всі обмежувальні заходи в країні впровадженно лише для того, щоб унеможливити розповсюдження вірусу COVID-19 та зберегти ваше здоров’я. Дотримуйтесь усіх вимог та правил ізоляції, щоб запобігти інфікуванню.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.