П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Чи дозволять рівнянам відвідувати кладовища у Поминальну неділю?

Цього року Поминальна неділя припадає на 26 квітня. Рівнянам у цей день відвідати померлих родичів не вдасться. Навести лад, прибрати та посадити квіти на місцях захоронення теж не вийде. Тому що це буде порушенням правил карантинних обмежень. Через поширення коронавірусної хвороби COVID-19, заборони набули більш жорсткого характеру. Далі розповідає “rivne-future.com.ua“.

Потрібно думати, в першу чергу, про безпеку громадян. Даний захід підпадає під умови карантинних обмежень, а саме заборону знаходитися людям у місцях масового скупчення громадян. З вчорашнього дня, 6 квітня почали діяти суттєві обмеження за межами своєї домівки для всіх без винятку, особливо це стосується літніх людей за 60 років. 

Звісно, згадати добрим словом померлих родичів необхідно. Проте, зробити це можна і в домашніх умовах. 

Потрібно дивитися на ці події тільки з точки зору безпеки всіх людей. Поминальна неділя буде в межах карантину, а це означає – заборона проведення даного заходу. І без винятків. 

Як можна було побачити, з прийняттям жорсткіших правил карантину трішки зменшилася кількість інфікованих на Рівненщині. Давайте не будемо власноруч піддавати себе небезпеці. Залишайтеся вдома, попри багаторічні традиції. 

Для довідки:

Традиційно через тиждень після світлого свята Великодня, християни моляться за тих, кого вже поруч немає – за померлих родичів, близьких, друзів тощо. День цей називається Проводи або Провідна неділя. В цей день віряни, зазвичай, відправляються на кладовища, щоб відвідати місця захоронення померлих та помолитися за них. Але, можна і не відвідувати цвинтар у цей день. Достатньо згадати померлих, помолитися та запалити вогник свічки. Саме головне це – щира молитва. Також не треба робити на могилах величні посиденьки з вживанням різних смаколиків та алкогольних напоїв. Душі померлих не потребують їжі. Багато людей на могилах залишають померлим їжу: крашанки, паску тощо. Змініть цю традицію – віддайте одразу різноманітні ласощі тим, хто цього дійсно потребує: тваринам, нужденним людям та ін.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.