П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Петиція щодо купівлі нових тролейбусів у Рівному: що відповів Хомко?

У 2020 році у Рівному мають з’явитися на дорогах міста три новеньких тролейбуса. Проте, це не та кількість, яка зможе підтримувати транспортну систему у нормальному стані. Далі розповідає “rivne-future.com.ua“. 

Ще 3 травня на сайті Рівненської міської ради з’явилася петиція з наполегливим проханням придбати нові тролейбуси у рівненський автопарк. Як тільки вона набрала потрібну кількість голосів, а саме 300, була відправлена на розгляд меру Рівного Володимиру Хомку. 

Голосування стартувало 5 червня і всього лише за 2 дні петиція набрала необхідну кількість голосів. Справжній рекорд для нашого міста. А це означає, що рівняни потребують нові тролейбуси. 

Автор петиції, Антон Бриних, виступив з пропозицією закупити міській владі 20 нових, сучасних тролейбусів. Також він зазначив, що протягом 4-х років у Рівному придбали 16 нових машин, та ще три прибудуть цьогоріч.

Сьогодні, 9 червня, Володимир Хомко прокоментував цю петицію. Ідея не нова, хороша, проте є одне “але”. 

До самої петиції він ставиться позитивно, бо вона тотожна з його концепцією розвитку транспорту у Рівному. Проте, є одне “але”. І це, як завжди фінанси. 

Щоб втілити у життя цю петицію потрібно близько 100 мільйонів гривень. 

За словами мера, знайти такі кошти зараз проблематично. 

Першочерговими справами є ремонт вулиць, дитячих садочків та шкіл, нанесення розмітки. 

Ще однією причиною, чому зараз неможливо придбати нові тролейбуси є значна діра у міському бюджеті через карантин. Як зазначив мер, тільки за 2 місяці карантину є дефіцит розміром 52 мільйона гривень і він продовжує рости. 

Якщо все ж купити сучасний транспорт на благо міста, то сумарний збиток бюджету буде становити 100-150 мільйонів.  

Нагадаємо, що днями, один із транспортних старожилів міста скотився з гірки з пасажирами через проблеми з гальмами. З цим варто щось робити! 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.