П’ятниця, 29 Березня, 2024

Як рівняни отримуватимуть субсидії?

Незабаром Кабінет міністрів введе пропозицію щодо готівкового формату виплати субсидій громадянам, які отримують її. Такий план входить у програму діяльності уряду. Саме тому, відповідно до документу, серед найбільших пріоритетів Кабінету міністрів Україну є надання власне житлових субсидій населенню, пише rivne-future.com.ua.

Крім цього, у майбутньому планують ввести нову систему адресної соціальної допомоги тим, хто опинився у складних життєвих ситуаціях. Саме тому рівняни матимуть більше можливостей отримувати додаткову грошову допомогу при потребах. Кабмін говорить про те, що надання соціальних коштів відбуватиметься шляхом переходу до оплати соціальних послуг та впорядковування теперішньої сильно розгалуженої системи з надання різноманітних пільг.

 Більш того, до планів уряду входить стимулізація населення з малозабезпечених сімей працевлаштовуватися та шукати різноманітні шляхи заробітку, а також надавати додаткову грошову допомогу для відкриття власної справи та реорганізувати інститут соціального інспектування. Це робитимуть для того, щоб виявляти ймовірні зловживання чи порушення під час нарахування соціальної фінансової допомоги.

За сьогоднішніми даними отримувати субсидії можуть окремі громадяни та родини, якщо сума платежів за комунальні послуги перевищує 20% від їхнього загального доходу. До суми доходів належать заробітна плата, пенсійні виплати та стипендія. Для розрахунку потрібно враховувати лише доходи попередній календарний рік.

Рівняни отримують субсидії на один рік та розраховується вона на два періоди: опалювальний – з 1 жовтня по 30 квітня та неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня.

Нагадаємо, що мешканці України та Рівненщини зокрема мають можливість подати заяви на отримання субсидій за допомогою онлайн-ресурсів. Оформити заяву на одержання субсидій можна на офіційному сайті Міністерства соціальної політики України.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.