Вівторок, 19 Березня, 2024

Таємничі рівненські підземелля відреставрують за 443 тисячі євро

Незабаром має розпочатися реставрація рівненських підземель, знайдених в нашому місті кілька років тому, повідомляє сайт “Рівне Майбутнього”. Таємничі підземелля, про які раніше не знали містяни, виявили в Рівному абсолютно випадково в парку імені Тараса Шевченка, на місці, де провалився асфальт біля паркового фонтану. 

Звісно ж, така знахідка неабияк здивувала науковців-істориків, які одразу ж взялися досліджувати давні кімнати та підземелля, міркуючи, скільки ж їм років. Наукові дослідження показали, що ці підземелля мають понад двісті років. Сьогодні ці підземелля стали пам’ятками архітектури часів князів Любомирських.  

Таємниці підземелля нашого міста привернули увагу суспільства і швидко вони стали головними об’єктами проєкту “Таємничі підземелля Рівного”, який працює над пошуками історико-археологічних сенсацій. 

Зрештою, в Рівненському управлінні культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради зайнялися розробкою спеціального проєкту. Згодом проєкт зумів виграти грантове фінансування від Європейського союзу на суму 443 тисяч євро. Тож тепер таємничі рівненські підземелля відремонтують та облаштують тут квест-кімнати. Планується відновлення підземних ходів рівненських підземель.  

В міському управлінні культури та туризму зазначають, що планує до фінансування відновлення підземель долучитися і Рівненська міська рада. З міського бюджету планують виділити 10 відсотків від грантової суми, отриманої від Європейського союзу. 

Ремонтні роботи з відновлення рівненських підземель стартували в серпні цього року. Зокрема, столичні реставратори, які приїхали до Рівного на запрошення міської ради, працюють над відновленням кладки, яка має важливе історичне значення. Завершити роботи з реставрації підземель планують в червні 2020 року.  

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.