П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Рівному на вулиці Соборній стежитимуть за дотриманням швидкістю руху автомобілів

Однією з причин дорожньо-транспортних пригод є перевищення допустимої швидкості руху на певній ділянці автомобіля. Для розв`язання цього питання неодмінно потрібно контролювати цей процес та карати порушників. 
Безпечна швидкість – та, за якої водій може з впевненістю курувати транспортом та контролювати його рух при різноманітних умовах. Важливими факторами є сам стан автомобіля та кваліфікація та стан здоров`я водія, пише Рівне Майбутнього

У нашому місті збільшать кількість ділянок, де працівники патрульної поліції зможуть дізнатися швидкість руху автомобілів за допомогою приладу TruCAM. З завтрашнього дня, 20 листопада, патрульні будуть працювати на вул. Соборній та стежити за порядком дотримання правил дорожнього руху.

На участку дороги, де фіксують покази швидкості руху міського та інших видів транспорту мають бути відповідні дорожні знаки, які повідомляють учасників про фото- та відео фіксацію порушень.

На даний момент контроль за швидкістю ведуть на вул. Дубенська і Київська, у м. Рівне. В області – на трасах Київ-Ковель-Яготин, Устилуг-Луцьк-Рівне і Городище-рівне-Старокостянтинів.

До уваги учасників дорожнього руху, за перевищення швидкості більше 20 км/год діє штраф розміром 255 гривень. Більше 50 км/год – 510 грн.

Навіть маленьке перевищення допустимої швидкості руху, зокрема в період несприятливої ситуації на дорозі, може обернутися крахом. Важливо завжди поспішати з розумом. Потрібно чітко розуміти, що талант водія це не навичок тиснути на педаль газу, а вміння зберігати контроль над автотранспортом та ситуацією за його вікном при будь-яких обставин. Допустима швидкість, яка не спричинить дорожньо-транспортну пригоду – риса зрілості та відповідальності водія. Не рідко, саме ця риса рятує життя самого керуючого автомобілем і людей навколо.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.