Середа, 24 Квітня, 2024

В міському громадському транспорті з'явиться можливість електронного розрахунку

Вже за кілька тижнів рівняни отримають змогу оплачувати проїзд в громадському транспорті міста за допомогою електронних систем, пише сайт “Рівне Майбутнього”. В межах пілотного проєкту міські тролейбуси (поки що тільки цей вид транспорту перейде на нову систему оплати проїзду) обладнають терміналами-валідаторами, які зчитуватимуть інформацію з банківських карток.  

Реалізовуватимуть пілотний проєкт у місті разом з компанією “Visa Україна”. Саме ця компанія є представником міжнародної платіжної банківської системи.  

Місто отримало від компанії “Visa Україна” двадцять сучасних терміналів для електронної оплати проїзду. Термінали Рівне отримало безкоштовно і зовсім незабаром їх мають передати у користування кондукторам, яких компанія також планує навчати за власний кошт. Однак в міській раді запевняють: якщо пілотний проєкт проходитиме успішно, місто планує ще докупити валідатори у тролейбуси.  

Тож, вже за два-три тижні рівняни почнуть розраховуватися за проїзд будь-якою платіжною карткою. Ще одним способом оплати проїзду в рівненських тролейбусах стане оплата через смартфон, за допомогою QR-коду. Звісно, не скасовуватимуть у місті традиційну оплату проїзду.  

У міській раді також запевнили кондукторів: звільняти нікого у зв’язку з появою нової системи оплати не збираються. Згодом кондуктори будуть виконувати роботу контролерів і слідкувати за тим, щоб всі користувачі транспорту оплачували проїзд і не їздили “зайцями”.  

Пригадаємо, Рівне вже давно заявило про свою готовність до встановлення нової системи оплати проїзду. В місті впевнені, що електронна система зробить оплату проїзду простою і доступною, прозорою. До того ж, така система вже успішно діє в багатьох українських містах і ще кілька великих міст готуються до впровадження електронної оплати проїзду. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.