Вівторок, 28 Травня, 2024

Історія хлібозаводу «Рум’янець»

Хто ж із мешканців нашої області не чув про запашний хліб від заводу «Рум’янець»? Впевнені, не лише чули, а й смакували хлібобулочними виробами від відомого на Рівненщині виробника. Та, напевно, не кожен задумувався, коли і як розпочалася історія цього хлібозаводу та як саме на підприємстві виготовляють такі смачні та необхідні продукти харчування.

Далі ознайомимося з історією та зазирнемо за лаштунки виробництва хліба, здобних виробів, круасанів, пасок та інших продуктів на потужностях заводу «Рум’янець». Адже, погодьтеся, варто знати більше про підприємство, продукцією якого ласують у 12 областях України, пише rivne-future.com.ua.

Як все розпочалося?

Отож розпочав свою історію хлібозавод «Рум’янець» 16 жовтня 2003 року у Рівному. Тоді ще ніхто не підозрював, що продукція цього бренду швидко стане популярною не лише в області, а й далеко за її межами.

Для виробництва хліба та інших продуктів з борошна було доставлено найновіше на той час обладнання з Австрії та Німеччини. Крім цього, керівництво заводу подбало про те, аби продукти харчування мали гарне та якісне пакування, адже воно неабияк привертає увагу покупця на прилавку.

Таким чином, рівненський «Рум’янець» з перших днів роботи здобув звання одного із найсучасніших на той час підприємств з виробництва хлібобулочних виробів.

У 2004 році завод виготовляв 7 тонн продукції на добу, а в 2010-х роках ця цифра становила понад 60 тонн. Щоденно на заводі випікалося 100 видів хлібобулочної, здобної та кондитерської продукції.

Того ж року підприємство почало формувати свою мережу, відкриваючи фірмові магазини у різних куточках нашої області. Так магазини «Рум’янець» з’явилися у Березному, Здолбунові, Корці та інших містечках. А згодом підприємство відкрило свої точки і на Волині.

З року в рік підприємство зростало, прибутки дозволили розвивати торгівельну мережу та закупити більше автотранспорту. Ці автомобілі почали доставляти смаколики від «Рум’янця» у Львівську, Житомирську, Київську, Чернівецьку та інші області України. Загалом, продукцію заводу «Рум’янець» добре знають і споживають у 12 областях нашої країни.

Зазирнемо за лаштунки виробництва хліба

Напевно, багатьом цікаво, а як же проходить процес виробництва якісної хлібобулочної продукції на заводі «Рум’янець». Найголовніше, це те, що підприємство завжди дотримувалося визнаних у всьому світі правил та стандартів виробництва харчових продуктів. Контролем якості продукції займалася виробничо-вимірювальна лабораторія, якій було надано відповідні атестати Рівненського регіонального центру стандартизації, метрології та сертифікації.

А тепер детальніше про саме виробництво. Борошно на заводі зберігається у спеціальних резервуарах, які називають силосами. Кожен такий силос вміщав 18 тонн борошна. Далі його просіювали через турбосито із металошукачем, аби переконатися, що у нього не потрапило нічого зайвого.

Після цього йде замішування тіста в діжці тістомісильної машини. Скільки саме потрібно борошна для замішування тіста – це визначає тістороб. Він також і здійснює контроль потрапляння борошна через «грушу» в діжку тістомісильника.

А що ж відбувається далі? Наступний крок – сипучий відділ. Всі рецепти, за якими готуються хліби та інша продукція «Рум’янця», були занесені у спеціальний комп’ютер до якого під’єднані ваги. Тому, щоб необхідні інгредієнти потрапили в тісто, потрібно на спеціальному дисплеї обрати той чи інший вид хліба. Після додавання інгредієнтів у тісто розпочинається процес замішування тіста.

Коли тісто вже замішане, тоді у справу вступає вакуумний подільник. Він працює надзвичайно м’яко та ніжно, не порушуючи структури тіста.

Після цього машиніст тістооброблювальних машин дбайливо формує тісто і викладає його у форму. Для кожного виду хліба «Рум’янець» передбачив спеціальну форму.

Уже сформовані хлібобулочні вироби певний час стоять у розстоювальній шафі, де підтримується висока вологість та спеціальна температура. Це потрібно, щоб хліб «набрався сил» перед випіканням.

Кожен виріб випікається певну кількість часу, наприклад, рогалик всього 10 хвилин, а відомий хліб «Бородинський» – 1 годину.

Готовий хліб швидко охолоджують у спеціальних камерах, після чого він потрапляє на логістичний склад, де на нього чекає нарізання та пакування. І лише після цього хлібобулочні продукти відправляються в дорогу до своїх споживачів.

Ось так рік за роком, сумлінно та відповідально працює завод «Рум’янець». Це дозволило йому завоювати місце на столах не лише рівнян, а й мешканців інших куточків нашої країни.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.