Четвер, 18 Квітня, 2024

Як і де у Рівному хочуть облаштувати музей пивоваріння?

Є у Рівному давня будівля, яка приваблює увагу місцевих пивоварів. Нещодавно від директора рівненського заводу пивоваріння Мар’яна Года зазвучала під час засідання сесії міської ради пропозиції зробити обмін – обміняти будівлю Центру творчості учнівської молоді на поверх у приватній будівлі директора заводу, яка знаходиться неподалік від приміщення центру, пише сайт “Рівне Майбутнього”. 

Чому саме приміщення Центру творчості учнівської молоді?

Рівне

Спершу може видатися, що така пропозиція є цілковито абсурдною та, до того ж, сам обмін буде неповноцінним – велике приміщення центру і всього один поверх іншої будівлі. Та від директора рівненського заводу пивоваріння зазвучала також пропозиція відреставрувати давню будівлю, в якій зараз ціє центр. До того ж, цікавим має стати музей пивоваріння в Рівному – він обов’язково привертатиме увагу рівнян, гостей нашого міста, переконані в міській раді. 

Та будівлю для облаштування музею пива у Рівному також було вибрано невипадково. Сам будинок було зведено більше сотні років тому на замовлення Герша Пісюка – саме він на той час керував пивоварінням у Рівному. За стільки років будівля стала справді частинкою історії, а для сучасників – наслідників давньої справи пивоваріння у Рівному – ця будівля також має особливе значення. 

Якщо ж оцінювати ситуацію з погляду самого Мар’яна Года, то для нього це гарний маркетинговий хід – з усіх боків будівля, фактично, оточена територією заводу пивоваріння. Саме тут чинний власник заводу створює великий історичний квартал, на території якого заплановано заснувати готель та великою територією для проведення ярмарків. Тож логічно, що Мар’ян Года включив до свого плану і саму будівлю колишнього власника заводу пивоваріння у Рівному. 

Що кажуть у міській раді?

Рівне

Свою пропозицію Мар’ян Года висловив на засіданні сесії міської ради, однак власник заводу не надто й наполягає на такому обміні – мовляв, будівля Герша, на його думку, не надто добре підходить для проведення занять для молоді.

Відтак у міській раді назріла ідея створити комісію, яка б займалася вивченням цього питання і дослідженням будівлі. 
Архітектор і радник міського голови, Дмитро Котляров, зазначив, що будинок Герша не є пам’яткою місцевого значення, однак сама будівля досить непогано збереглася. Багато-що й справді непогано збереглося, тож реставрація має пройти успішно і швидко. 

Загалом, у міській раді зазначають, що обмін є в принципі цілком реальним, головне, аби діти мали де займатися і щоб ці заняття відбувалися у комфортних умовах. Та сама директорка центру, як повідомило “UA: Рівне”, не погоджується на обмін – мовляв, обмін і справді нерівноцінний, адже цілий будинок з огородженою територією хочуть обміняти всього на кілька кабінетів. Чи можна таке назвати справедливістю? До того ж, виникає питання, де діти будуть запускати свої моделі, адже в теперішньому приміщенні таке було можливим. 

Поки що питання з музеєм пивоваріння є відкритим – потрібно вирішити багато питань, комісія має з усіх боків розглянути ситуацію та підбити підсумки. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.