Четвер, 25 Квітня, 2024

Школярка із Рівненщини виграла у Китаї золоту медаль за віртуальні розробки

Школярка із Рівненщини повернулася з Китаю переможцем престижного конкурсу «The 2 Belt and Road Teenager Maker Camp and Teacher Workshop», пише rivne-future.com.ua

Команда школярів з України, які пройшли серйозний відбір Національного центру «Мала академія наук України», взяла участь у «The 2 Belt and Road Teenager Maker Camp and Teacher Workshop», що відбувся у місті Пекін в Китаї. Серед п’яти учнів була й Катерина Одинець, вихованка «Рівненської малої академії наук учнівської молоді». Дівчина виборола золоту медаль у номінації «Віртуальна реальність» серед учасників конкурсу «Best Presentation». 

“Конкурс The Belt and Road проводився в рамках ініціативи, започаткованої китайською стороною, яка передбачає співпрацю країн колишнього Великого шовкового шляху, тобто це країни Азії, Океанії і аж до країн Європи. Цьогоріч у  конкурсі взяли участь представники близько 30 країн, які представляють Великий шовковий шлях. Особливість  конкурсу полягала в тому, що це змагання технологічних розробок, які учасники роблять на місці, формуються міжнародні команди кількістю 5-7 осіб, кожна команда обирає для себе певний напрямок: штучний інтелект, робототехніка,  віртуальна реальність тощо. В рамках цієї теми за три дні вони повинні були вирішити  певну проблему, створити певний продукт. Це схоже на формат гакатону, але з елементом проектного методу, який реалізовується в міжнародній команді”, – розповів директор Малої академії наук Оксен Лісовий..

Як він зазначив, учасники кожної міжнародної команди, в складі якої були українські школярі, не тільки познайомилися безпосередньо на конкурсі, а й повинні були віднайти рішення у своєму напрямку, зіштовхуючись із тими проблемами, які могли б виникнути в житті – поламкою техніки, проблемами з програмним забезпеченням тощо. Також вони повинні були виробити комунікаційну стратегію і вміти спілкуватися між собою задля досягнення спільного результату. При оцінюванні команд, окрім виконаного проекту,  враховувалися й такі аспекти, як уміння презентувати себе і зацікавити потенційного інвестора, вміння домовлятися, пропонувати шляхи вирішення проблем тощо. 

Так, українські школярі були у складі п’яти міжнародних команд, які отримали  золоті медалі. Школяр Олександр Роменський  з Харкова отримав перемогу в номінаціїї “3-D друк”, Тарас Каюк із Дніпра – в номінації “Віртуальна реальність”, Єлизавета Столярчук  з Києва відзначена в номінації  “Розумний робот”,  Катерина Одинець із Рівного – в номінаціїї “Віртуальна реальність”, Катерина Тимощук зі Львова – в номінації “Створення  цифрового відео”

Загалом серед учасників форуму були команди з-понад 30 країн, які представляють Великий шовковий шлях. Школярі віком 14-15 років сформували міжнародні команди по 5-7 чоловік і займалися вирішенням проблем у напрямках штучного інтелекту, віртуальної реальності, робототехніки, тощо.

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.