Четвер, 28 Березня, 2024

У Рівному на стіні багатоповерхівки намалювали «живий мурал»

Поки що це єдиний в Україні проект з використанням технологій доповненої реальності, пише rivne-future.com.ua.

Мурал називається «Летюче місто» і розташований він на стіні однієї з багатоповерхівок на вулиці Євгена Коновальця,7 у мікрорайоні «Північний».

Ідея створення такого проекту належить авторам з Громадської організації Платформа взаємодії «Простір». Також підтримку у реалізації творчого задуму надали у міській раді Рівного та Українському культурному фонді.

«Аналог такого муралу ми побачили нещодавно у Будапешті (Угорщина). Потім ми приїхали в Україну і задумались над повторенням такого досвіду, тоді ж дізнались, що такий мурал є ще й цифровий. Тоді ж ми подумали і вирішили зробити у своєму місті щось подібне, оригінальне та цікаве для рівнян. Спочатку була лише ідея. Потім ми почила думати над методами та варіантами її релізації: шукали кошти, людей, що все зроблять, вибирали концепт, малюнок і працювали командою», – розповіла виконавча директорка ГО Платформа взаємодії «Простір» Олена Тинник.

Малювати «літаючих слонів» взялись художники з Волині, а ще до нього розробили спеціальний мобільний додаток «AR Murals», який «оживляє» мурал. Достатньо завантажити програму та навести після цього камеру мобільного на сам малюнок і він почне рухатись та змінюватись.

До речі, за допомогою такого додатку можна буде «оживляти» мурали з технологією доповненої реальності й у інших містах країни.

Довідка: стінопис або мурал — різновид монументального і декоративного малярства, що малюється художниками безпосередньо на стіні або на штукатурці, закріпленій на стіні будинку, огорожі чи іншого виду полотна. Традиційно, у такому виді мистецтва фігуративні образи й декоративні орнаменти підпорядковуються архітектурним формам.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.